fredag den 11. januar 2013

Ømme bryst vorter



Ømme bryst vorter
I en almindelig mensturationscyklus er der stor forskel på hvor sensitive brystvorterne er, nogle er meget ømme og nogle mærker næsten ingen forskel.
Ømme brystvorter skyldes progesteron som kommer i forbindelse med en ægløsning. Hvis man ikke er gravid går det i sig selv igen, hvorimod hvis man er gravid så fortsætter progesteronen og niveauet stiger, og derfor får en gravid ømme brystvorter.

-->
Ømme brystvorter kan være et tegn på graviditet
Ømme brystvorter kan være et tegn på graviditet, men det kan også være en del af cyklussen. Et ønske om graviditet kan få tankerne igang, og alle signaler kroppen udsender vurderes nøje. Så det kan være man har haft ubemærket sensitive brystvorter i alle sine cyklusser, men at man ikke har tænkt over det.
Graviditets tegn kan være mange, og kan være indbildske, men tro på det. Opmærksomheden på din kropssignaler kan dog nedsættes, og derved øge dine chancer for at blive gravid, da stressniveauet nedsættes.

Lindre ømme brystvorter i graviditeten
I graviditeten har næsten alle ømme brystvorter, nogle hele tiden andre kun i perioder. Vær skånsom ved dem, vask dem med vand og evt. lad være med at bruge sæbe for at skåne dem mest. – kold vand (ikke iskoldt) kan også være lindrende.
Når badet er færdig, så vent lidt med at tage tøj på, gør dig klar med resten på badeværelset, så de ømme brystvorter får lov at lufttørre.
Der er mange flotte bh’er, men de mest skånsomme er bomuld bh’er. Man kan gå med bomulds bh’en hele dagen, så brystvorterne har de bedste vilkår og når man skal vise sig for manden, kan man hurtig skifte til en lækker blonde bh.

Amning og ømme brystvorter
Når barnet skal ammes, skal brystvorterne som moder og barn vende sig til det. Amning er helt naturligt, men det kræver tilvænning. I starten kan det være barnet sutter skævt hvis den ikke krænger læben, så bliver brystvorterne belastet et sted og der kan dannes sår – sårene heles hurtigt, og især hvis man smøre lidt brystmælk på vorterne og lader brysterne lufttørre lidt efter amning.
Som under graviditeten kan koldt vand være lindrende, men det kan ikke altid lade sig gøre at lufttørre efter et bad, da mælken måske strømmer ud. Så er det på med ammebh’en, og endelig med et godt ammeindlæg hvor der kan komme luft igennem.
Ønsker du at passe ekstra godt på de ømme brystvorter så køb nogle uldammeindlæg fx på apoteket, de kommes ud over engangsammeindlægget og beskytter mod kulde og kan være med til at forhindre brystbetændelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...