onsdag den 13. februar 2013

Hvad må man spise når man ammer


Derr er ikke noget som sådan der er ’forbudt’ at spise når man ammer. Den mad du har indtaget mens du har været gravid, og de ting du skal undgå mens du er gravid er de samme når man ammer.
Men det vil være en fordel for barnet hvis du ikke spiser for krydret mad, løg og hvidløg. Smagen på mælken vil ved indtagelse af dette kan ændre sig, og du vil kunne risikere at barnet kan frastøde dig og det derved ikke får noget/nok at spise.


Gode råd til kosten under amning

Det er vigtigt at du får nok mad, så din krop har energi til at producere den vigtige mælk til barnet. Du skal derfor ikke skære ned på maden efter du har født, da kroppen har brug for næring. Du vil dog med fordel ændre din kost således at det er mere sund mad du spiser, ikke mindst dine mellem måltider.
De fleste gravide har haft vægtøgning efter graviditeten. Amningen kan hjælpe dig af med disse ekstra kilo, da din krop også skal producere mælk – du skal dog huske at spise det rigtige, og ikke som skrevet ikke skære ned på maden. Så hellere øge aktivitetsniveauet.

Slankekur under amning

Som skrevet, så har du muligheden for at gribe denne chance for at komme af med kiloene lige efter graviditeteten. Lav nogle gode aftaler med dem i mødregruppen, en veninde eller en i familien - kom ud og få gået nogle gode ture eller andet hvor i er aktive.
I mødregruppen mødes man oftest hos en af mødrene, og snakker og hygger og spiser - meget stillesiddende og generelt med indtag af mange kalorier. Spørg om de ikke er med på at gå og snakke i stedet for eller gå til efterfødselsgymnastik sammen.
Når du ved en slankekur spiser mere sundt, og dit aktivitetsniveau er højere, så smitter det også af på dit hurmør og dit overskud til dit barn. Ud over det, så kan det også have en god indvirkning på amningen, da du har overskud til at være meget mere nærværende under amningen og derved skabe en bedre kontakt med dit barn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...