onsdag den 9. juni 2010

Problemer i parforhold


Her er lidt gode råd og metoder til at løse problemer i parforhold. Som ordet siger; parforhold er det par der skal være sammen, dvs. to individer som sammensættes. Og vi er ikke ens, og skal ikke være ens – men det er også det som skaber problemer, for hvem vil ikke gerne have ret?


Kommunikation kan løse mange problemer i parforhold, det lyder meget banalt, men det er virkeligheden. Hvis begge parter får sagt deres mening, og får fortalt hvad de inderst inde føler vil der ikke opstå så mange situationer med folk vokser fra hinanden og generelt lever hver deres liv. En metode hertil kan være at slukke for alle medier, og bare være sammen, og snakke. Eller andre gange bare lave noget sammen uden ord, bare det at være fælles er en fantastisk følelse; at sidde ved siden af hinanden og læse et blad eller tage ukrudt er dejligt. Hvis det er svært at få løsnet op for samtalen, da parforholdet har været tavs i for lang tid, kan der bruges overskrifter. Med overskrifter menes der, at man har nogle punkter man snakker om, og på den måde bliver tvunget til at snakke om følelser og hvordan man egentlig har det, så man er fri for kommentaren: jeg har det okay, jeg synes det går fint! Eks på overskrifter/punkter kan være: sexliv, glæde, opgaver i hjemmet.

Hvordan skal man så løse problemerne i parforhold? Nogle vælger at gå til en parterapeaut for at få hjælp, hvor andre vil prøve derhjemme. Når man prøver derhjemme er en rigtig god øvelse at sætte sig ned og få talt ud om tingene, men vigtigst af alt at man får sagt det på den rigtige måde. Eks på en god samtale: Kvinden: Jeg har sagt til dig et utal af gange, at du skal smide dine strømper til vask,..det vil være meget bedre hvis du vil hjælpe mig og smide dem til vask, det vil betyde meget for mig, for jeg nyder at have et pænt og rent hjem. Hvilken mand i denne situation vil ikke smide sine strømper til vask? Det vil alle, da man jo elsker hinanden og vil gerne have den anden er glad. Ideen med denne opbygning af samtalen er, at man først får sagt det man er irriteret over (man kommer ud med vreden), dernæst at man får sagt det man egentlig gerne vil have (de inderste følelser), og til sidst hvorfor det betyder noget for en. Hvis man følger denne lille teori i næsten alle samtaler, så kan det kun blive en god kommunikation uden skænderier og opkørt stemning.

Har du spørgsmål, erfaringer eller andre kommentarer, er du meget velkommen til at lægge en kommentar, så andre kan få glæde af netop dine erfaringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...