mandag den 24. januar 2011

Køb ikke en for billig autostol


Køb ikke en for billig autostol. Sådan er den direkte udmelding fra Forbrugerbladet TÆNK. Selvom alle autostole der sælges i Danmark er godkendte, er der meget stor forskel på den sikkerhed de yder, ved en kollision. Så selvom det kan være fristende at købe en billig autostol i byggemarkeder eller supermarkeder, skal man tænke sig godt om.




Forbrugerbladet TÆNK har sammen med FDM og tyske ADAC (det tyske svar på FDM) lavet tests af mange autostole, under endnu hårdere kollisioner, som er mere retvisende. Her viser det sig at de billige autostole giver for dårlig sikkerhed, specielt ved sidekollisioner. Endvidere er en billig autostol nemmere at spænde forkert fast, og derfor er risikoen for alvorlige skader højere.

Vil man have en god autostol, bør man købe dem hos forhandlere der har specialiseret sig i autostole, og samtidig sælger anerkendte og gennemtestede mærker som Britax / Römer og Maxi Cosi. Dog er Römer den stol med lang de fleste udmærkelser og vinder af flest tests gennem tiden.

Se her et kort uddrag af TÆNK's undersøgelse og deres konklusioner om autostole.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...