onsdag den 19. august 2009

Sex efter fødsel


Det er meget forskelligt fra par til par, og hovedsageligt kvinde til kvinde, hvor storl yst man har til sex efter fødsel.

Manden mister som regel ikke lysten til sex, efter kvinden har født. Derimod mister mange kvinder lysten til sex efter at have født. De fleste mister lysten pga. smerter eller forstyrrelser i hormonbalancen. Der går ca 2-6 uger, hvorefter de fleste vender tilbage til en nogenlunde "normal" sexlyst.

Det kan være svært for manden at huske at kvinden ikke har lyst til sex efter fødsel, på samme niveau som før. Det er vigtigt at man som man ikke presser kvinden til sex, da dette vil kunne forlænge den manglende lyst. Brug i stedet tiden på at hjælpe kvinden i den nye rolle som mor. Giv hende en god start, vær sød ved hende og giv hende gerne noget frirum, da hun i denne startfase vil kunne føle sig meget brugt. Når den gode start grundlægges, vil lysten til sex også ofte komme igen.

Det sker dog at der går længere tid før lysten til sex kommer tilbage. Dette kan skyldes en traumatisk fødsel, eller en hård tid med det nye barn, der fx kan lide af en sygdom, eller at omvæltningen bare er meget voldsom for kvinden. Når dette intræder, er det vigtigt at snakke om problemet, og respektere hinandens ønsker. Det er dog en god ide at gennemføre sex efter noget tid, selvom lysten måske ikke er helt i top. udskyder man det for længe, risikerere man at få nogle dårlige oplevelser med manglende orgasme eller for tidlig sædafgang, der gør opstarten af sexlivet endnu vanskeligere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...